facebook

В Україні виростили унікальну рослину: на планеті більше ніде немає (відео)

Українські аграрії вивели новий сорт горіхів

 

Українські фермери вивели та запатентували новий сорт волоського горіха під назвою “Сойка”. Аграрії розповіли, чим цей сорт відрізняється від інших примірників підвиду і в чому його переваги. Про це пише “Агробізнес Сьогодні”.

Як повідомляється, громадська організація “зелені ініціативи Рівне” разом з професором Національного університету водного господарства та природокористування Петром Скрипчуком отримали від Міністерства економіки патент на горіх власного сорту під назвою Сойка.

Професор розповідає, що переваги сорту пов’язані з адаптацією цієї рослини до помірного клімату півночі України. Також цей горіх “не беруть” шкідники та сильні перепади температур.

“Отримали патент на власний сорт волоського горіха “Сойка”. Переваги сорту: для півночі України та Республіки Білорусь і подібних кліматичних зон, відповідність плода світовим вимогам стандартів, смачний і бажаний в кожному дворі горіхової України”, – розповів учений.

За даними аграрія, горіх дуже швидко зростає: за рік його потенціал росту – від 1 до 1,5 метрів, в залежності від якості догляду та погодних умов.

Джерело.

Close