facebook

У Запоріжжі “накрили” канал збуту психотропів через Telegram: вилучено товар на 24 млн гривень

Двоє мешканців Запоріжжя організували наркобізнес, виготовляючи та продаючи по всій території України психотропні речовини через Telegram-канал.

Поліція виявила нарколабораторію

Як повідомляє пресслужба Нацполіції, під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили психотропних речовин та прекурсорів орієнтовною вартістю 24 мільйони гривень. Наразі одного зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, йому вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Іншому учаснику незаконних оборудок слідчі поліції готуються вручити підозру за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо арешту будинків, автомобілів та іншого майна фігурантів з подальшою конфіскацією.

До злочинної діяльності виявилися причетними двоє мешканців Запоріжжя. На території області вони створили нарколабораторію, де у великих масштабах виготовляли психотропні речовини та збували їх по всій території України. Замовлення приймали у месенджері, а після оплати надсилали товар клієнтам поштовим відправленням.

“За матеріалами ДБН НПУ слідчими Голосіївського управління поліції ГУНП в місті Києві, під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №1, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України”, – повідомили в поліції.

Там зазначили, що під час 9 санкціонованих обшуків за місцем мешкання, у заміських будинках та у транспортних засобах фігурантів, правоохоронці виявили дві нарколабораторії для виготовлення наркотичних засобів, вилучили майже 550 літрів та 100 кілограмів прекурсорів, понад 15 кілограмів фасованого метадону та метамфетаміну, 70 “марок” та зіп-пакети з PVP-сіллю. Також вилучено обладнання для виготовлення наркотиків, готівку, банківські картки, комп’ютерну техніку та чорнові записи.

У Запоріжжі "накрили" канал збуту психотропів через Telegram: вилучено товар на 24 млн гривень

Незаконний товар продавався поштою

У ділків також вилучили готівку

Орієнтовна вартість вилучених психотропних речовин та прекурсорів на чорному ринку складає 24 мільйони гривень.

За кримінальні діяння зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Джерело.

Close