facebook

Більше чекати не можна: школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання – лікарі

Заклади освіти повинні перейти на дистанційний формат навчання, аби запобігти перебігу стрімкого захворювання.(Портал Всеосвіта).


В Україні стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19: масово хворіють школярі, вчителі, викладачі та студенти. По всій Україні поступово закриваються освітні заклади, а в столиці університет КНУ ім. Тараса Шевченка переходить на дистанційне навчання, заклад йде на карантин з 8 до 23 жовтня.

Зважаючи на значну кількість хворих коронавірусом, усі школи та університети необхідно відправити на онлайн-навчання. Таку думку висловив нардеп і голова парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги та медстрахування Михайло Радуцький в ефірі програми “Право на владу”.

За його словами, найближчим часом необхідно змінювати постанову Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”, бо ВООЗ уже змінила критерії введення карантину та зонування.

Подібну думку ще на початку вересня висловила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська. В ефірі цієї ж програми експертка зазначала, що всіх учнів варто перевести на онлайн-навчання, щоб запобігти перебігу стрімкого захворювання:

Я з самого початку була за дистанційне навчання. Наразі ми тільки на початку цього зростання. Всі мають розуміти, що зараз неможливо покласти в стаціонар хворого з групи ризику. Якщо цього не будуть дотримуватися, готуйтесь до того, що всі залишаться на домашньому лікуванні.

Відома українська лікарка-дерматолог Ольга Богомолець також вважає, що для учнів та студентів, які є безсимптомними носіями хвороби, необхідно запровадити дистанційне навчання. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбук:

10 000 інфікованих COVID-19 на день – абсолютно реальна цифра найближчими днями та тижнями. Ціна, яка буде заплачена за безвідповідальність влади – тисячі життів, які ще сьогодні можна вберегти.

Лікарка вважає, що вчасне запровадження заходів безпеки вплине на зменшення темпів розповсюдження коронавірусу вже як через два тижні.

Нагадаємо, що рішення про закриття закладів освіти в певному регіоні ухвалює Комісія ТЕБ і НС, спираючись на епідеміологічну ситуацію.

Джерело.

Close