facebook

Чотири китайські вакцини проти COVID-19 проходять фазу клінічних випробувань

«В даний час Китай в цілому лідирує в світі по розробці вакцин проти COVID-19. Всі вакцини, розроблені різними технологіями, вступили в фазу клінічних досліджень, 11 вакцин знаходяться на стадії клінічних випробувань, а 4 з них вже проходять? фазу клінічних випробувань ».

25 вересня на брифінгу Прес-канцелярії Держради КНР про хід робіт по розробці вакцин від коронавірусної інфекції директор департаменту науково-технічного сприяння соціальному розвитку Міністерства науки і технологій КНР У Юаньбіна поділився гарною новиною. Він заявив, що 4 китайські вакцини – 3 інактивовані вакцини і одна вакцина на основі аденовірусного вектора – проходять? фазу клінічних випробувань. Рекомбінантна білкова вакцина, вакцина на основі нуклеїнових кислот, вакцина на основі аттенуированного грипозного вірусу проходять? І? Фази клінічних випробувань.

За словами У Біньюаня, робота по випробуванню 4 вакцин, які проходять? фазу клінічних випробувань, просувається успішно. Китайські виробники вакцин уклали з низкою зарубіжних установ угоди про співпрацю для спільного впровадження? фази клінічних випробувань на основі дотримання правових норм.

Начальник Відділу з управління реєстрацією лікарських засобів Державного управління з нагляду за лікарськими засобами Ян Шен підкреслив, що вакцина проти COVID-19 використовується для запобігання коронавірусної інфекції у здорових людей, тому її безпеку і ефективність повинні відповідати наявним стандартам.

Що стосується громадськості по обсягу поставок і розподілу вакцин, керівник цільової групи з дослідження та розробки вакцин, завідувач Центром розвитку медичної науки і технології Державного комітету у справах охорони здоров’я Китаю Чжен Чжунвей заявив, що вакцинація буде проводитися для задоволення потреб трьох категорій людей: груп підвищеної небезпеки, груп підвищеного ризику і простих людей. Очікується, що до кінця 2020 року річний обсяг виробництва вакцин в Китаї досягне 610 млн. Доз, а в 2021 році перевищить 1 млрд. Доз. Чжен Чжунвей підкреслив, що ціна на вакцину від коронавірусної інфекції в Китаї буде прийнятна для населення.

Ведучий епідеміолог Китайського центру з контролю і профілактиці захворювань Цзен Гуан визнав, що з того моменту, як був виявлений коронавірус нового типу, пройшло всього 9 місяців, тому доведеться провести тривале і велике дослідження для того, щоб встановити, як довго може зберігати ефект кожна вакцина від COVID-19.

«Зараз ми спостерігаємо позитивні результати: в сироватці крові перших випробуваних підтримуються високі рівні антитіл. Це вказує на те, що вакцина може зберігати більше довгостроковий ефект », – сказав Цзен Гуан. Однак відповідаючи на питання про те, наскільки ефективною є конкретна вакцина від коронавіруса, він зауважив, що висновок буде зроблено лише після завершення? фази клінічних випробувань.

Цзен Гуан зазначив, що після закінчення 4 тижнів після отримання вакцини, вакциновані можуть зняти маски.

«Цієї зими і наступної весни, крім коронавіруса, нам доведеться зіткнутися з низкою інших інфекційних захворювань, таких як грип, стрептокок пневмонії, аденовірус, при цьому жодна вакцина від коронавірусної інфекції не буде ефективною на 100%». За словами Цзен Гуана, більш важливим є той факт, що більшість людей, ймовірно, не отримають вакцину цієї зими або наступної весни. Тому рішення про те, носити чи не носити маски, має прийматися виходячи з епідеміологічної ситуації з коронавірусів і іншими респіраторними захворюваннями, в залежності від кількості людей в місцях їх скупчення, провітрюванням приміщень, стану імунітету.

«Особливо важливо дотримуватися запобіжних заходів літнім людям, пацієнтам з хронічними захворюваннями і дітям. Ми повинні продовжувати носити маски, часто мити руки, тримати дистанцію і дотримувати інші корисні звички », – підкреслив Цзен Гуан.

Джерело.

Close