facebook

Лікар розтлумачив, що провокує важку форму коронавірусу

Тяжкість хвороби залежить не тільки від того, який у людини вік, хоча це, звичайно, дуже важливо.

Коронавірус в Україні останнім часом майже щодня б’є рекорди, в тому числі і за кількістю госпіталізацій. Проте всі люди хворіють по-різному. Як заявив відомий лікар Євген Комаровський, тяжкість коронавірусної хвороби залежить не тільки від того, чи перебуває інфікований в групі ризику, але і від кількості вірусних частинок, які потрапили в організм.

Про це Комаровський розповів в інтерв’ю грузинському телеканалу “Іліон-ТВ”.

“Тяжкість хвороби залежить не тільки від того, який ваш вік, хоча це, звичайно, дуже важливо. Тяжкість хвороби залежить від того, скільки вірусів потрапить в дихальні шляхи. Ви вдихнули – і вам може потрапити п’ять вірусів, а може 500. Якщо потрапить п’ять, то ви не тільки не захворієте, але ще і навчитеся виробляти до цього вірусу імунітет”, – розтлумачив лікар.

Такий ефект Комаровський назвав фактично “аналогом щеплення”, оскільки організм буде вчитися справлятися з інфекцією поступово і виробляти якусь кількість антитіл.

“Але, якщо ви вдихнете відразу багато вірусу, природно, ви захворієте, і захворієте важко. Тому кожен житель країни повинен розуміти, що треба таке накоїти, щоб ви вдихнули – і відразу багато вірусів”, – зазначив лікар.

Водночас Комаровський уточнив, що велику дозу вірусу можна “підчепити” в приміщенні, набитому людьми, де немає доступу до свіжого повітря.

“Тобто, якщо є над головою небо, то будь-яка кількість вірусу, яку видихає хвора людина, буде тут же “розлучатися” величезними масами повітря і ви вже багато вірусу не вдихнете”, – зазначив Комаровський.

Джерело.

Close