facebook

Вчені назвали нові симптоми Covid-19

До 30% носіїв коронавірусу не мають симптомів хвороби, але здатні заражати інших людей.

М’язовий біль, висока стомлюваність і пухирі на ногах можуть вказувати на можливе зараження людиною коронавірусною інфекцією. Приблизно третина хворих не відчувають симптоматики Covid-19, однак можуть заражати інших людей.

Такі дані опублікувала наукова група з питань надзвичайних ситуацій при уряді Великобританії, повідомляє видання Daily Mail.

Вчені стверджують, що три симптоми можуть вказувати на наявність коронавірусної інфекції в організмі людини:

М’язовий біль
Висока стомлюваність
Пухирі на ногах

Додаткові симптоми були встановлені після того як з’ясувалося, що тільки кожен п’ятий британець з Covid-19 йде на самообсервацію.

Крім того, за даними дослідження, в групі ризику зараження Covid-19 знаходяться жінки – вони виконують домашню роботу, внаслідок чого воні більш схильні до зараження від сікробів інших членів сім’ї.

Примітно, що до 30% пацієнтів, у яких виявили коронавірус – безсимптомні, проте ймовірність зараження ними інших людей – ті ж 30%.

Також вчені з’ясували, що в процесі генетичних досліджень навряд чи можна з’ясувати, чому організм етнічних меншин більш стійкий до коронавірусної інфекції.

Підкреслюється, що наразі нові ознаки хвороби не будуть внесені до британських алгоритмів діагностування Covid-19, щоб не створити ситуації, під час якої місця, де проходить тестування на коронавірус, будуть перевантажені.

Джерело.

Close