facebook

СБУ затримала зловмисників, які підробляли паспорти Євросоюзу (фото)

Контррозвідниками Служби безпеки України було припинено незаконну діяльність міжрегіональної групи, яка підробляла паспорти громадян країн Євросоюзу.

Повідомляє Це моя Україна з посиланням на Службу безпеки України

Як повідомляють у правоохоронному відомстві, до складу групи входили мешканець Рівного та двоє жителів Львівської області. Свою незаконну діяльність зловмисники здійснювали під прикриттям агенції з підбору персоналу для роботи в європейських країнах.

Для бажаючих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли «липові» ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи.

Для виготовлення фальшивих документів, зловмисники облаштували 5 підпільних «типографій». Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу. Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Джерело.

Close