facebook

Це століття може виявитися для людства останнім: заяви в ООН невтішні

XXI століття може стати останнім в історії людства. Про це на форумі, присвяченому змінам клімату, заявив генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш, поінформував 11 жовтня сайт ООН.

Генсек представляв план боротьби з глобальним потеплінням.

“Якщо ми не почнемо діяти прямо зараз, нинішнє століття може виявитися останнім століттям для людства… Мільярди людей у всьому світі вже страждають від нашої бездіяльності. Через укорінену залежність від викопного палива ми тупцюємо на місці. Глобальні кліматичні зміни викликають безпрецедентні лісові пожежі, інтенсивні та часті циклони, повені, посухи та інші екстремальні погодні явища”, – сказав Гутерріш.

Він підкреслив, що складна кліматична ситуація впливає на всі без винятку країни, а найбільше страждають “найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату”.

“За останні 25 років на частку найбагатших 10 відсотків населення світу припадало більш ніж половина викидів вуглецю в атмосферу, а на частку найбідніших 50 відсотків – всього сім відсотків. Ми все ще можемо побудувати більш безпечний, справедливий і стійкий світ, але діяти потрібно швидко”, – підкреслив Гутерріш.

За його словами, “виграти цю битву можна тільки разом”.

Джерело.

Close