facebook

“Реанімація забита. Всі – дуже важкі. Ми вже не маємо куди класти.” – гендиректор Центру легеневого здоров’я

Кількість хворих на коронавірусну інфекцію на Львівщині все зростає. Так, у Центрі легеневого здоров’я сьогодні перебує 170 пацієнів і всі вони є киснезалежні.

Про це зазначає генеральний директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак, передає “Еспресо.Захід”.

“Ситуація загрозлива. У суботу у нашу лікарню поступило 18 пацієнтів. У неділю – 12. Всі – дуже важкі. Ми вже не маємо, куди класти. Реанімація – забита. Всі відділення – забиті”, – говорить Любомир Рак.

Саме легковажне ставлення людей до коронавірсної хвороби є результатом такої кількості хворих, вважає гендиректор Центру легеневого здоров’я.

“Погіршення ситуації із захворюваністю почали спостерігати після 15-20 вересня, коли почалося навчання у школах та університетах. До цього у нас на стаціонарному лікуванні перебувало по 130-140 хворих. У лікарні ще були місця. Люди втратили пильність. Їм здається, що якщо немає жорсткого карантину, то й коронавірусу немає. Мені досі доводиться чути фрази, що це все брехня, що ніякого коронавірусу немає і його вигадали лікарі, щоб на тому заробити. Так буде тривати доти, доки ця хвороба не торкнеться кожної родини”, – зазначає лікар.

Але, на думку лікаря, чекати такого сценарію розвитку подій не варто, адже тоді системі охорони здоров’я загрожуватиме колапс.

“Єдиний вихід, який я зараз бачу, – негайно запроваджувати повний карантин”, – додає лікар.

Джерело.

Close