facebook

В Естонії виступили проти українських заробітчан

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Хельме виступив проти масової трудової міграції українців в Естонію. Подробиці повідомляє «Deutsche Welle».


Він озвучив причини, за якими він проти трудових мігрантів з України.
«Ми не хочемо, щоб їх стало тут дуже багато. Українці не будуть розмовляти тут на естонському, вони будуть розмовляти російською – це все зрозуміло. Я розумію їх дуже добре, це, звичайно, для них легше і вони будуть поповнювати російськомовне населення в Естонії. Тому ми проти цього », – заявив Хельме.
Естонський міністр пояснив, що боїться того, що через масову трудову міграцію естонці, які говорять естонською мовою, можуть виявитися в меншості.
«В Естонії проживає близько мільйона естонців. І якщо ми відкриємо всі двері і ворота для українців, то через деякий час, ми ж бачимо статистику – десятки тисяч українців перебралися в Естонію. Це немало для Естонії. Якби нас було 100 млн, то нехай би приїжджали 100 тис. Українців », – пояснив Хельме.
Другою причиною є нібито загроза для місцевих робітників.
«Вони готові працювати за мізерні зарплати. Втратять роботу наші люди – і естонці, і російські, які не готові працювати за мізерні гроші », – сказав Хельме.
Відзначається, що за останні роки в Естонію прибули понад 25 тис. Трудових мігрантів з України, багато з яких працюють в сфері будівництва.

Джерело.

Close