facebook

Викликає діарею і блювоту: людству загрожує ще один штам коронавірусу – вчені

SADS-CoV виник від кажанів. Вперше він був виявлений в 2016 році.

Учені з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл (США) припустили, що штам коронавірусу SADS-CoV, відомий як синдром гострої діареї у свиней, може також поширитися і на людей.

Цей штам коронавірусу виник від кажанів. Вперше він був виявлений в 2016 році та з того часу заражає стада свиней по всьому Китаю, повідомляє Daily Mail.

У тварин інфекція викликає сильну діарею і блювоту. За словами фахівців, особливо небезпечний цей вірус для молодих поросят. Є підстави вважати, що цей штам коронавірусу становить загрозу і для людей.

“У той час як багато дослідників зосереджуються на бета-коронавірусах – SARS і MERS, альфа-коронавіруси можуть виявитися настільки ж серйозною, якщо не більшою, проблемою для здоров’я людини, оскільки передаються між різними видами”, – підкреслив один з авторів роботи професор Ральф Барік.

Учені протестували кілька типів людських клітин, інфікувавши їх синтетичною формою SADS-CoV. Тести показали, що клітини печінки, кишечника і дихальних шляхів були сприйнятливі до вірусу. За словами дослідників, у людей ще не виробився імунітет до SADS-CoV.

Джерело.

Close