facebook

50 тис. грн за 2 га: у Шустера запропонували спосіб повернути “вкрадені” землі

Глава Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко запропонував повертати землі, які були виведені у приватну власність, виплачуючи першому їх власнику компенсацію в розмірі 50 тисяч гривень за 2 га.

Ілюстрація

Таку ініціативу він озвучив увечері в п’ятницю, 16 жовтня, в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера”. Лещенко пояснив, що саме таким був “тариф” при відчуженні земельних ділянок.

“Відчуження цих земельних ділянок здійснювалося в режимі безкоштовної приватизації… Але у кожної земельної ділянки є кадастровий номер, прізвище, і ми можемо встановити кінцевого бенефіціара такої земельної ділянки…”, – сказав він.

“Ми компенсуємо першому власнику, який отримав безкоштовно… 50 тисяч гривень… В режимі регресу вони нехай з’ясовують між собою всі питання, але держава матиме механізм вилучення для суспільних потреб”, – заявив Лещенко.

Він додав, що для вирішення цієї проблеми потрібно залучати експертів, а також висловив готовність запропонувати Верховній Раді законопроект, який дозволив би легально повертати землі в державну власність.

За словами Лещенка, в Україні за останні 19 років було виведено в приватну власність понад 5 мільйонів гектарів земель сільськогосподарських призначення.

Джерело.

Close