facebook

Лікар-інфекціоніст розповів, коли коронавірус покине Україну: є надія

Український лікар каже, що коронавірус ще довго не буде давати спокою українцям

 

Епідемія коронавірусу в Україні може закінчитися лише після появи колективного імунітету в українців. А на це може піти ні багато ні мало – кілька років, але є надія.

Так, за словами лікаря-інфекціоніста з Київської міської лікарні №4 Євгена Дубровського, перехворіти має більшість українців. Про це пише ТСН.

“Цього ніхто не знає. Є припущення, що епідемія закінчиться, коли з’явиться колективний імунітет. Тобто перехворіє більшість населення. Але це – тривалий процес. На це може піти і рік, і два”, – висловив припущення медик.

Але є ймовірність того, що штам вірусу SARS-CoV-2 стане слабшим.

“Є надія, що вірус змутує і ослабне. Теж цілком ймовірно і очікувано. Але це припущення”, – додав Дубровський.

Що стосується найближчої перспективи, то ця зима точно буде непростою. Адже крім коронавірусу українців атакують і інші сезонні вірусні інфекції, які ніхто не скасовував.

“Але ми її (зиму. – Ред.) переживемо. Більшість одужає без особливих проблем. Але щоб не було страшного колапсу, паніки і безладу, потрібно вже зараз, вже сьогодні вирішувати важливі питання і швидко надолужувати те, що не зробили за півроку. Особливо це стосується збільшення медичних кадрів та реорганізації амбулаторної допомоги”, – підкреслив Дубровський.

Джерело.

Close