facebook

Захищати державну мову призначили екснардепа, який домігся скасування статті ККУ про незаконне збагачення

У Секретаріаті Уповноваженого ВРУ з прав людини обрали кандидатуру на посаду Уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження Кабінетом Міністрів України.

Про це повідомила на своїй сторінці у “Фейсбуці” омбудсмен Людмила Денісова.

За результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала кандидатуру Тараса Креміня.

Тарас Дмитрович Кремінь – український політик і науковець. За фахом – вчитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури. Навчався в аспірантурі й докторантурі. Кандидат філологічних наук, доцент.
Обирався депутатом Миколаївської обласної ради, яку очолив 2014 року. Народний депутат України VIII скликання від “Народного фронту”. Очолював підкомітет з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти, а також забезпечення реалізації права на освіту осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, територія проведення АТО та територія населених пунктів на лінії зіткнення Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Був одним із 59 нардепів, які підписали подання до Конституційного Суду України щодо скасування статті Кримінального кодексу про покарання за незаконне збагачення.

На позачергових парламентських виборах балотувався від партії “Українська стратегія” Володимира Гройсмана.

Close