facebook

В Україні вироблятимуть копію японських ліків від COVID-19

В Україні подали документи на реєстрацію препарату для лікування COVID-19 « Фавіпіравір-Микрохим «.


Цей препарат дженерик – копія японських ліків, яке вже внесено в український протокол лікування, але ще не зареєстровано в Україні.
Подробиці повідомляються на сайті науково-виробничої фірми «Микрохим».
«Препарат є першим українським генетиків японського противірусного засобу Авіган (фавіпіравір). Цей препарат на початку року був внесений у вітчизняний протокол лікування хвороби, викликаної Covid-19. У той же час, препарат не зареєстрований на території України, тому купити його було майже неможливо », – йдеться в повідомленні.
У вересні японські дослідники в рамках проведення клінічних досліджень отримали докази ефективності використання «Авіган» (фавіпіравір) для лікування хвороби, викликаної COVID-19. Раніше вказаний препарат використовувався під час епідемії свинячого грипу.
Він нібито не просто усуває клінічні прояви хвороби, а, перш за все, впливає на патогенез коронавіруса в організмі людини.
Нагадаємо, в квітні в Україні оригінальний препарат був внесений до переліку ліків для запобігання поширенню коронавіруса, які були звільнені від сплати ввізного мита та ПДВ.

Джерело.

Close