facebook

В Україні може з’явитися Національне військове кладовище

Кабінет Міністрів затвердив проєкт закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища” ще наприкінці вересня цього року.

 


Від сьогодні цей законопроєкт перебуває на розгляді Верховної ради, вказано на сайті Міністерства у справах ветеранів України

“Дякую колегам з Міністерства розвитку громад та територій за розробку цього вкрай важливого законопроєкту. Створення Національного військового меморіального кладовища є одним із наріжних каменів політики держави по гідному вшануванню пам’яті своїх захисників. Тих, завдяки кому Україна здобула і відстоює свою незалежність. Ми пройшли дуже довгий шлях від ідеї створення НВМК до законодавчого акту, і не маємо права зволікати. Я сподіваюсь, що це відбудеться якнайшвидше, бо насправді попереду ще дуже багато роботи”, – сказав заступник Міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

Національне військове меморіальне кладовище – це архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області, призначений для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які загинули або померли під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Міністерство у справах ветеранів України завчасно направило бюджетний запит на 2021-2023 роки, в межах якого заплановані кошти на будівництво Національного військового меморіального кладовища.

Джерело.

Close