facebook

Проти Порошенка і Парубія порушили справу про підготовку держперевороту

Лідера Європейської солідарності та його соратників підозрюють у підготовці державних переворотів.

Кримінальну справу проти п’ятого президента Петра Порошенка порушив Офіс генпрокурора України – лідера Європейської солідарності та його соратників підозрюють у підготовці державних переворотів у 2013-2014 роках, а також у 2020 році, повідомив депутат Верховної Ради від Партії “Опозиційна платформа – за життя” (ОПЗЖ) Ренат Кузьмін.

“Публікую документи про реєстрацію в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань України) та початок розслідування за фактами незаконного захоплення державної влади, широкомасштабних розкрадань та легалізації “брудних” грошей організованою злочинною групою…”, – написав Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що разом з Порошенком серед можливих причетних до скоєння злочину: екснардеп Давид Жванія, екс-виконуючий обов’язки президент Олександр Турчинов, колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, ексспікер парламенту Андрій Парубій і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Крім того, до своєї заяви депутат доклав копії відповіді Офісу генпрокурора на його запит з інформацією про порушення справи 1 жовтня, а також копію виписки з ЄРДР, в якому названі прізвища колишніх представників влади і дати можливого вчинення злочинів.

Події у 2014-му році – про що йшлося раніше:
24 липня колишній народний депутат Давид Жванія висловив думку, що у 2014 році під час Революції гідності лідери опозиції використовували учасників Євромайдану як масовку для захоплення влади.
“Я з повагою ставлюся до тих людей, які тоді були на Майдані. Вони відстоювали свої переконання – це заслуговує на повагу. Вони не винні в тому, що ми їх використовували як масовку для захоплення влади. Ми – це я, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та інші лідери опозиції”, — розповів політик у відеоролику, розміщеному на його Youtube-каналі.

20 жовтня президент України Володимир Зеленський виступив перед депутатами Верховної Ради зі щорічним посланням, в якому запевнив, що всі, хто причетний до здачі Криму Росії, мають нести за це відповідальність.
“Ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність. Питання не в помсті, а в справедливості”, – заявив гарант.

Джерело.

Close