facebook

Інфекціоніст за етапами розписала для українців захворювання на Covid-19

Медик-інфекціоніст Ольга Голубовська виступила на традиційному “коронавірусному” брифінгу Мізндрава.

Відомий український медик-інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла про те, які є етапи розвитку інфекції китайського коронавірусу Covid-19 в організмі людини.

Про це лікар повідомила під час онлайн-брифінгу українського МОЗ. За словами Голубовської, Covid-19 не має нічого спільного з вірусом грипу. “Нічого спільного з грипом ця хвороба не має. Ні по навантаженнях на систему охорони здоров’я, ні за наслідками для хворого. Коронавірусна інфекція – тривале захворювання”, – сказала вона.

Також Голубовська розповіла, які конкретно фази розвитку коронавірусної інфекції точно встановили медики:

Фаза №1. Перший тиждень захворювання. Заражені відчувають себе, в більшості своїй, здоровими. На даній стадії коронавірус припиняє прогресувати в 80% випадків. Однак лікарі радить пацієнтам під час даної фази посилено зміцнювати організм вітаміни та звернутися до сімейного лікаря.

Фаза №2. У ній знаходяться від 10% до 30% хворих. Коронавірус починає вражати органи та системи організму пацієнта. Лікування повинно бути спрямоване на стримування “шторму” імунної системи. Тривалість фази – до трьох тижнів.

Фаза №3. Інфекціоніст назвала її “постковідний синдром”. На даному етапі пацієнти повинні перебувати під наглядом лікарів. Інфікований, який пройшов через другу фазу, може перебувати на лікарняному терміном до 30 днів.

Джерело.

Close