facebook

Під Києвом бандити викрали доньку телеведучої заради викупу (фото)

Під Києвом бандити вирішили викрасти 6-річну доньку блогерки та телеведучої з метою викупу – за дитину зловмисники збиралися отримати 200 тисяч доларів США. Також стало відомо, у кого саме намагалися викрасти малечу.

Підозрюваних 21 жовтня вже затримали. Про це передали в прес-службі Національної поліції.

Було встановлено, що викрадачі ретельно готувалися до скоєння злочину й орендували будинок, в якому збиралися тримати дівчинку. Однак “копи” отримали інформацію про підготовку викрадення і з’ясували, що ті підшукують виконавця.

Правоохоронці, щоб зловити зловмисників, вирішили провести спецоперацію та інсценувати викрадення, повідомивши про це батькам дитини. У результаті в селі Білогородка поліцейські затримали членів угруповання під час отримання грошей.

Як розповіли в Офісі генпрокурора, сьогодні на території Києво-Святошинського району Київської області учасники організованої групи викрали шестирічну дочку блогера і ведучої одного з українських телеканалів.

“Вчинення злочину відбувалося під контролем правоохоронців. Під час передачі 150 тисяч доларів США, особи, причетні до викрадення, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Дитину повернули батькам”, – йдеться в повідомленні.

В операції по затриманню злочинців брали участь співробітники Департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління НПУ та Офісу генпрокурора.

Крім того, злочинці також планували розбійний напад на один з конвертаційних центрів.

Виявилося, що бандити хотіли викрасти дочку 31-річної блогерші Олени Лоран (Олена Дюрцька). Дівчинку звати Габріела. Про це розповіла сама ведуча на інтернет-телебаченні SEE.UA у своєму Instagram.

Також жінка опублікувала відео, в якому прокоментувала гучну справа про викрадення. Подивитися звернення можна за цим посиланням.

Зараз за місцем проживання фігурантів проходять обшуки. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 год. 3 ст. 146 (підготовка до викрадення людини) та ч. 1 ст. 14 год 4 ст. 187 (підготовка до розбійного нападу) КК. Досудове розслідування триває.

 

Джерело.

Close