facebook

Україна може відмовитися від переходу на літній час: названо умова

Україна може відмовитися від сезонного переходу на літній час для гармонізації законодавства з нормами Європейського союзу, але відповідне рішення має бути прийнято в ЄС.


Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.
Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України» з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, уряд постановив ввести такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу ( київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня на годину вперед і в останню неділю жовтня на годину назад.
Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС. Але Європейською комісією вже запропоновано розглянути питання про можливе скасування переведення годинників двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитися, на якому часі залишиться: на літньому або зимовому.
«Мінекономіки проводить моніторинг ініціатив Європейської комісії про зміну порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні в ЄС рішення про скасування переведення годинника і з метою гармонізації нашого законодавства з ЄС, буде запропоновано Кабінету міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України », – йдеться в повідомленні.

Джерело.

Close