facebook

Вірусолог назвав тварин, які загрожують світу новими пандеміями

Вірусолог звернув увагу на те, що даних щодо передавання вірусу від кішок і собак немає, тому їх побоюватися не варто.

Коронавірус 2020 став величезним випробуванням для науки. Досі науковці не прийшли до одноголосної думки з приводу походження коронавірусу. Як заявив професор кафедри “Вірусологія” в МДУ, доктор біологічних наук Олексій Аграновський, нові модифікації вірусу можуть прийти до людей від кажанів і панголінів.

Щоб уникнути небезпечних пандемій в майбутньому, людям треба кардинально змінювати свої харчові звички, розповів вірусолог у коментарі URA.RU.

“Відомий резервуар цих вірусів – кажани. Нові форми, нові віруси від них передаються на людей. Вони не хворіють і в кажанах вірус спокійно побутує. Це можуть бути й інші екзотичні теплокровні тварини, наприклад панголіни”, – пояснив Аграновський.

Він особливо зазначив, що тварини, яких у нас заведено вважати екзотичними, цілком звичні для китайців як їжа. Науковець підкреслив, що такі харчові звички застарілі і неправильні.

“Я сподіваюся, що в майбутньому люди поводитимуться розумніше і зживуть звички харчуватися такою екзотикою і тримати їх в клітинах. Тому що від цього можуть статися всякі неприємності”, — порадив Аграновський.

Підсумовуючи, вірусолог звернув увагу на те, що даних про передачу вірусу від кішок і собак немає, тому їх побоюватися не варто.

Джерело.

Close