facebook

Урологи знайшли нову небезпеку для сперми від COVID-19

Виявляється, шкідливий китайський коронавірус здатний вражати й чоловічий генофонд.

Голова виконавчого комітету Союзу педіатрів Російської Федерації Лейла Намазова-Баранова стверджує – обстеження дітей, які перехворіли на китайський коронавірус COVID-19, свідчать про загрозу низької фертильності (здатності до зачаття дітей – Главред) чоловіків.

Саме так цитує вчену російське інформагентство РІА Новості. За її словами, у хлопчиків, які перехворіли на китайський коронавірус COVID-19, спостерігаються серйозні зміни в розвитку сперматозоїдів.

“Разом з урологами ми привертаємо увагу до того, що насправді у хлопчиків після перенесеної коронавірусної інфекції відбувається серйозна зміна сперматогенезу (розвиток сперматозоїдів – Главред). Це нам в майбутньому загрожує знову проблемами з низькою фертильністю наступних поколінь”, – заявила Намазова-Баранова.

За її словами, обстеження таких дітей також продемонструвало зниження на третину когнітивних функцій після перенесення COVID-19.

“Обов’язково спостереження за дітьми, які перенесли в будь-якій формі коронавірусну інфекцію, потрібно”, – підсумувала медик.

Джерело.

Close