facebook

Уряд Польщі вивів на вулиці армію: будуть контролювати карантин

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прийняв рішення вивести армію на вулиці Польщі. Бійці Військової жандармерії повинні допомагати поліції під час епідемії коронавірусу. Ці заходи не пов’язані з демонстраціями, запевнили в Міністерстві оборони.

Про це повідомляє Monitor Polski, а також зазначається на твітері MON та Пьотра Мюллера, передає “Це моя Україна“.

Вчора, 26 жовтня, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький видав розпорядження про використання солдатів Військової жандармерії для допомоги поліції.

Про це пишуть в Monitor Polski:

«Через поширення епідемії, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, та збільшення захворюваності на COVID-19 у країні, солдати Військової жандармерії надаватимуть поліції допомогу в охороні громадської безпеки та порядку з 28 жовтня 2020 року до дати скасування епідемії».

Наказ набирає чинності наступного дня після його оголошення.

В кінці березня глава Міністерства національної оборони Маріуш Блащак пообіцяв підтримку — «Один поліцейський, один солдат, головним чином з Військової поліції». Ця співпраця діяла під час свят та масових заходів громадян.

«У зв’язку з сенсаційними заголовками щодо підтримки поліції з боку Військової поліції у сфері протидії COVID-19, я хотів би нагадати, що подібні рішення були прийняті цієї весни», — заявив речник уряду Пьотр Мюллер у Twitter.

Рішення також прокоментували в Twitter Міністерства національної оборони:

«Відповідаючи на зауваження щодо підтримки поліції з боку жандармерії, ми хотіли б повідомити вам, що така допомога була також надана під час 1-ї хвилі епідемії. Це стандартні заходи, які не пов’язані з демонстраціями. Жандармерія, серед іншого, допомагатиме контролювати дотримання карантину».

Джерело.

Close