facebook

Названі продукти для профілактики COVID-19

Правильне харчування допоможе зміцнити імунітет.

Деякі продукти можуть зміцнити імунітет і захистити від зараження коронавірусом. Зокрема, йдеться про продукти, які містять велику кількість вітамінів і мінералів.

Про це розповіла дієтолог Катерина Бурляєва, передає Російська газета.

Які вітаміни необхідні для профілактики COVID-19
За словами Бурляєвої, щоби захиститися від коронавірусу, слід вживати продукти, які містять вітаміни А, С, D, Е, В2, В6 і В12, фолієву кислоту, цинк, селен, залізо.

Зокрема, вітамін D підтримує вироблення специфічних антимікробних білків в епітелії органів дихання. Його дефіцит підвищує ризик виникнення респіраторних інфекційних захворювань.

Найбільше вітаміну D вітаміну міститься в печінці тріски (в ній також багато вітаміну А), рибі, яєчному жовтку, вершковому маслі.

“10-15 г печінки тріски на день (тобто один бутерброд) покриють добову потребу організму людини у вітамінах D і А”, – зазначила дієтолог.

У горіхах, соняшниковій та інших рослинних оліях міститься вітамін Е. За її словами, двох столових ложок соняшникової олії (34 грами, 300 калорій) на день буде достатньо.

Вітамін С також відіграє важливу роль в імуномодулюванні. Він міститься в шипшині, обліписі, чорній смородині, цитрусових, капусті та солодкому перці. Для поповнення добової потреби у вітаміні досить половини солодкого перцю на добу.

Цинк і селен містяться у сирі, горіхах, курячому яйці, яловичій та курячій печінці. Вони вважаються важливими компонентами для формування імунної відповіді.

Катерина Бурляєва уточнила, що забезпечити організм необхідними вітамінами і мінералами лише за рахунок їжі людині буде складно, тому доведеться приймати вітамінно-мінеральні комплекси і біологічно активні добавки. Також, за її словами, необхідно пам’ятати про дотримання оптимального харчування, про достатню кількість білків, жирів та вуглеводів.

Джерело.

Close