facebook

Науковці пояснили, чому люди в окулярах менше хворіють на коронавірус

Серед усіх хворих на коронавірус людей набагато менше тих, хто носить окуляри.

Коронавірус 2020 останнім часом прискорився – у світі вже зафіксували понад 46 мільйонів випадків зараження. Як заявив новосибірський вірусолог, доктор біологічних наук Сергій Нетьосов, серед хворих на COVID-19 у п’ять разів менше людей в окулярах. За його словами, про це свідчать результати нового дослідження китайських колег.

“Чи можуть окуляри захистити від коронавірусу? Поки доведено одне, що серед усіх хворих людей набагато менше тих, хто носить окуляри. Але не доведено, що окуляри – це бар’єр. Зараз йде другий етап досліджень. Науковці зробили собі щитки для очей на додаток до маски, вони завжди ходять в них. Має пройти кілька місяців, щоб можна було робити більш точні висновки”, – розповів Нетьосов у коментарі КП-Новосибірськ.

Згідно з гіпотезою китайських дослідників, очі є одним з воріт інфекції.

Ще один вірусолог, науковець Олександр Чепурнов здивований таким висновкам, адже очі дуже добре захищені від інфекцій слізною рідиною з імуноглобуліном А.

“Я б утримався поки від рекомендацій носити окуляри, адже нав’язати масове носіння окулярів нам можуть дуже швидко. Це викличе роздратування людей”, – дав коментар виданню Чепурнов.

Джерело.

Close