facebook

Вчені придумали “блискавичний” тест на Covid-19 – як він працює

Для розробки нового і швидкого тесту на коронавірус вчені використовували вже відомі технології.

Британські вчені закінчили винахід експрес-тесту на китайський коронавірус COVID-19.

Про це повідомляється в статті, яка була опублікована на сайті BBC. Згідно з даними журналістів, результати тест показує вже через кілька секунд після проведення – практично блискавично. Він за кілька секунд здатний відрізнити коронавірус від інших інфекцій.

Для винаходу набагато швидшого методу діагностики COVID-19 британські вчені використовували вже відому технологію. Вона раніше використовувалася для визначення раку легенів і для швидкого диференціювання бактеріальної інфекції від вірусної.

Новий тест визначає специфічні для коронавірусу хімічні елементи, які говорять про наявність інфекції в організмі. Наприклад, під час випробувань тести відокремили китайський коронавірус від інших захворювань – астми чи бактеріальної пневмонії.

Дослідники вважають, що їх винахід зможе допомогти швидше здобути перемогу над пандемією коронавірусу. Очікується, що новий тест допоможе знизити захворюваність коронавірусом і не створювати черг при діагностиці в аеропортах, а також планових тестуваннях в різних державних структурах.

Джерело.

Close