facebook

В Україні COVID-19 буде заражатися 15 тис. Чоловік щодня, – лікар

До Нового року щодобовий приріст нових випадків зараження коронавірусів в Україні може дійти до позначки 15 тисяч.

Про необхідність введення локдауна в країні варто говорити, коли в лікарнях не залишиться вільних ліжок і почнуть розгортати польові госпіталі. Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповіла лікар-імунолог Алла Волоха.

За оцінками медика, поки Україна “не дуже близька” до збільшення захворюваності COVID-19 на рівні 20 тисяч на добу. “Мені все-таки здається, ми не повинні дійти до цієї цифри. Я думаю, це буде врегульовано раніше. Напевно, ми не будемо чекати самого критичного сценарію”, – зазначила вона.

Разом з тим, за словами медика, вже в кінці поточного тижня в Україні може фіксуватися до 9 тисяч нових випадків зараження коронавірусів в добу – “враховуючи, як ми рухаємося, по наростаючій, я не виключаю таку ситуацію”.

Відповідаючи на питання, на якому етапі в країні слід вводити жорсткий карантин, локдаун, лікар зазначила, що головним критерієм в цьому питанні є не кількість нових випадків зараження, а наявність вільних ліжок в лікарнях.

“У деяких регіонах вони вже майже всі заповнені, і тоді вже виникає питання польових госпіталів. Якщо будуть розгортати польові госпіталі, то, напевно, варто задуматися хоча б про часткове локдауне”, – сказала вона.

Джерело.

Close