facebook

Українці ризикують залишитися без виплат по безробіттю

Новий законопроект, який був прийнятий Парламентом днями, може стати проблемою для українців, які перебувають на обліку в Центрі зайнятості.

 


Відомо, що парламентські юристи визначили положення даного нормативного документа як неконституційні, а експерти в свою чергу, припускають, що плутані формулювання законопроекту можуть стати інструментом позбавлення громадян належних їм законних виплат.

Про це пише Перший діловий.

Слід зазначити, що законом передбачається розширити перелік витрат і виплат, що здійснюються Фондом соціального страхування і Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на період дії карантину, введеного через пандемію коронавірусу.

Так, до них додаються такі витрати:

за послуги інформаційно-аналітичних систем Служби зайнятості;
на одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності;
оплату соціальних послуг, а також заходів сприяння зайнятості, передбачені законодавством про зайнятість та загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України прийняв рішення підняти фінансування компенсаційних виплат, які уряд виділяє на забезпечення військовослужбовців з Донбасу протезами. Відповідне рішення уряд ухвалив від середи, 4 листопада.

Джерело.

Close