facebook

У Чехії почали діяти нові правила в’їзду до країни для іноземців

Від учорашнього дня в силу нові правила в’їзду до Чехії. Ці правила стосуються як чехів, які повертаються додому з-за кордону, так і іноземців, які приїжджають до Чехії.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на Мінітерство охорони здоров’я Чехії.

Більшість європейських країн будуть червоні на так званому «Світлофорі» для подорожей в межах Європейського Союзу. Це означає високий ризик зараження коронавірусом і, отже, обов’язок пройти тестування на коронавірусну інфекцію.

Хразу занчачимо, що Україна згідно нових правил є «червоною». Тобто, всі хто їде в Чехію повинні перед в’їздом заповнити й надіслати до обласного відділення Санітарно-епідеміологічної станції т.зв. Форму про прибуття – див. www.prijezdovyformular.cz – та за власний рахунок упродовж 5 днів після прибуття до Чехії зробити PCR-тест на коронавірус;

Без тестування можуть обійтися лише ті громадяни, які виїжджали за межі Чехії не більше ніж на 12 годин, за винятком прикордонних робітників та студентів. Чеська дипломатія також хоче звільнити від обов’язкового тестування довші візити до прикордонних сімей.

До помаранчевих країн із середнім ризиком зараження на сьогодні входять Німеччина, Естонія, Латвія, Литва, Швеція, Фінляндія, Норвегія, Ісландія, Данія, Греція та Кіпр. Після повернення з цих держав, діє правило, що тестування повинні пройти тільки ті громадяни, які виїжджали з Чехії з метою роботи на тривалий час.

Оновлення «Світлофора» для переміщень публікуватиме Міністерство охорони здоров’я щоп’ятниці, воно діятиме з понеділка наступного тижня.

Додамо, що через епідемію коронавірусу Міністерство закордонних справ Чехії категорично не рекомендує їздити за кордон, якщо це не стосується роботи чи за сімейними обставинами.

З хороших новин є те, що в неділю 8 листопада було виявлено в Чехії тіьки 3608 заражень коронавірусом за добу, що є найменшим показником за місяць часу.

Джерело.

Close