facebook

“Прямо на бетоні”: хвора на коронавірус жінка народила під дверима лікарні, бо ніхто не відчиняв

У місті Черкаси хвора на COVID-19 породілля народила дитину на землі під зачиненими на замок дверима лікарняного корпусу. Народжувати Євгенія Кіркич повинна була не тут, але вся сім’я перехворіла на коронавірусну інфекцію.

Тому чоловік привіз дружину в обласну лікарню, де і приймають з позитивним тестом на коронавірус.

Про це розповідається в сюжеті ТСН, передає “Це моя Україна“.

У дорозі Олександр Кіркич телефонував лікарю, яка й повинна була приймати пологи, якби не коронавірус. А та вже підняла на ноги свою колегу, що працює у цій лікарні. Але відділення для коронавірусних хворих вночі було зачинене.

“У мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми дзвонили, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала”, — розподає чоловік породіллі.

Часу вже не залишалося, тому чоловік розстелив свою куртку прямо на землі. Лікар встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

Коли батько вже тримав немовля на руках — двері лікарняного корпусу нарешті відчинилися.

“Бригада вийшла з інвалідним візком, я не розумію, чим вони думали, обираючи такий візок… Всі були дуже повільні, за винятком лікаря, яка їхала”, – говорить Олександр.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Кажуть, жінці варто було викликати швидку. І молодий батько нібито помилився. Пішов до загального приймального відділення, а треба було в перинатальне. А вже звідти направили б до коронавірусного.

Заступник головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталія Лакуста каже — вся затримка з персоналом трапилася тому, що медикам потрібно багато часу, щоб одягнути захисну уніформу.

У лікарні також обіцяють провести службове розслідування щодо цієї ситуації.

Джерело.

Close