facebook

Зрив карантину: Кабмін поставив жорстку умову бунтівним містам

Карантин вихідного дня повинен запрацювати на всій території України, підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував заяви окремих регіональних лідерів стосовно відмови від виконання карантину вихідного дня.

За його словами, у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду, передає прес-служба КМУ.

Він заявив, що карантин вихідного дня повинен бути запроваджений на всій території України і підкреслив, що рішення уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України.

“Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних”, – заявив він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції, які перевірятимуть виконання карантину.

У свою чергу міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив, що місцеві органи влади не можуть ігнорувати введення карантину вихідного дня в їх регіонах.

В ефірі каналу Дом Немчінов зазначив, що 12 листопада постанова стосовно запровадження карантину вихідного дня була опублікована і відтепер набула чинності.

У коментарі на заяви деяких представників органів місцевої влади, які виступили проти карантину вихідного дня, Немчінов сказав: “Я не розумію, як міські голови можуть це ігнорувати, через те, що діяльність місцевих органів влади на вихідні дні не обмежується… Ця постанова не має жодного відношення до діяльності виконавчих органів місцевих рад. Яким іншим способом вони можуть впливати на сфери, на які вони не впливають, я не знаю”, – заявив міністр.

Немчінов зазначив, що вся Україна зараз знаходиться в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки. “За рішенням місцевих ТЕБ і НС вони можуть ці карантин доводити до рівня червоної зони”, – додав він.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про те, що в Україні єдиним виходом із ситуації зі стрімким поширенням коронавірусу є повний локдаун.

За його словами, вже через місяць в Україні можуть закінчитися місця в лікарнях. Степанов прогнозує, що з таким темпом медики скоро фізично не зможуть надавати кваліфіковану допомогу всім нужденним.

Джерело.

Close