facebook

COVID-19 міг з’явитися ще в вересні 2019 року: вчені приголомшили заявою

Коронавірус SARS-CoV-2 міг довго циркулювати серед населення, не провокуючи високий рівень летальності, а потім «нанести потужний удар». Вчені зараз говорять, що COVID-19 циркулював в Італії з вересня 2019 року.


Це показує дослідження Національного інституту раку в Мілані, опубліковане в журналі SAGE.

Відомо, що офіційно перший в Італії пацієнт з COVID-19 був виявлений 21 лютого в невеликому містечку недалеко від Мілана, в північному регіоні Ломбардія. Однак зараз результати італійських дослідників показують, що 11,6% з 959 здорових добровольців, які брали участь у випробуванні на рак легенів в період з вересня 2019 року по березень 2020 року, виробили антитіла до Коронавіруса задовго до лютого.
Ще один специфічний тест на антитіла до SARS-CoV-2 був проведений Університетом Сієни для того ж дослідження. Він показав, що 4 випадки, що датуються першим тижнем жовтня, також були позитивними на антитіла, що означає зараження відбулося в вересні.

«Це головний висновок: люди без симптомів не тільки були позитивними після серологічних тестів, але також мали антитіла, здатні вбити вірус», – сказав Reuters співавтор дослідження Джованні Аполон.
Як повідомлялося раніше, в суботу-неділю, коли діє карантин вихідного дня, поліція закрила більше 2 400 суб’єктів господарювання, які продовжували роботу, не дивлячись на заборону.
Нагадаємо, в Україні через погіршення ситуації з COVID-19 скасували адаптивний карантин і повернули загальнонаціональний – що це значить?

Лікарі попередили, якщо українці продовжать ігнорувати карантин, ситуація із захворюваністю на COVID-19 не покращиться, а це в свою чергу призведе до введення протоколу сортування хворих – лікарі матимуть право рятувати не всіх.

Джерело.

Close