facebook

Чи має право педагог давати дитині ліки за проханням батьків?

Бувають ситуации, что батьки привели дитину в школу або дитячий садок и просят педагога дати дитині таблетку або сироп. Чи має право педагог відмовіті в такому проханні і чому?

ЩО В Посадовим ІНСТРУКЦІЇ? Ознайомитись з Посадовими інструкціямі вихователя дошкільного навчального закладу и Посадовими інструкціямі вчителів, можна сделать Висновок, что видача педагогічними працівнікамі лікарськіх ЗАСОБІВ дитині НЕ передбача.

ЧИ МАЄ ПРАВО давати ЛІКИ МЕДСЕСТРА?

У Посадовій інструкції медсестри дитячого садка чітко вказано, что входити в ее Функції. Старша медична сестра Здійснює: – ЩОДЕННИЙ огляд дітей; – стежа за Дотримання санітарно-гігієнічних норм; – Контролює якість харчування; – проводити санітарно-просвітніцьку роботу; – має право надаваті Першу долікарську допомогу. Щодо! Застосування медікаментів, то старша медична сестра: – проводити профілактичні щеплення за призначення лікаря; – Здійснює своєчасне придбання вітамінів, медікаментів, Іншого медичного обладнання та інвентарю; комплектує аптечку невідкладної медичної допомоги.

ЧИ мают ПРАВО В Навчальна ЗАКЛАДІ давати ДІТЯМ вітаміни?

В Інструкції з організації харчування дітей у дошкільніх навчальний заклад йдет, что проведення вітамінізації в дошкільніх навчальний заклад полівітамінніх препаратів можливо только за призначення лікаря-педіатра в условиях ускладнення епідемічної ситуации.

ВИСНОВОК

Таким чином, видача ліків дитині не входить у Функції або обов’язки педагогів и медсестер, тому смороду ма ють право відмовіті батькам у їх проханні и не брати на себе відповідальність.

 

Джерело.

Close