facebook

Автофіксація ПДР наступає: ″листи щастя″ почали отримувати євробляхери та іноземці

Відеокамери автофіксації почала реєструвати порушення, скоєні власниками автомобілів на іноземних номерах.

У системі автофіксації ПДР з’явились нові можливості. І тепер відповідальність за порушення правил дорожнього руху будуть нести власники авто на іноземній реєстрації — як українці, які їздять на так званих євробляхах, так і іноземці, які заїхали на своїх авто в Україну. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Заступник Авакова розповів, як це працює.

“Цей проєкт реалізований разом із Держприкордонслужбою. Прикордонник при в’їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом″, – зазначив Геращенко.

Далі, за словами замміністра, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знайде дані порушника в базі.

Якщо це іноземець, то під час виїзду з України він зможе оплатити штраф на кордоні, якщо ж він відмовиться, то йому заборонять в’їзд в Україну.

 

 

Якщо ж власник машини на іноземних номерах громадянин України і відмовиться платити штраф, то його дані передадуть в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.
Система автофіксації вже зафіксувала перших порушників на авто з іноземними номерами. Ними, за словами Геращенка, стали громадяни Білорусі та Молдови.

Джерело.

Close