facebook

«Ukraińska ku*wa»: поляк, який обізвав українку в поїзді, сяде в тюрьму на пів року

У потязі, який прямував з Перемишля до Вроцлава, двоє пасажирів назвали українку «кур*ою» та «шматою».

Повідомляє InPoland.net.pl, з посиланням на “Gazeta Wrocławska”.

Чоловіки викрикали, що громадянка України має стояти, а поляки сидіти. Повідомляється, що один із чоловіків може загриміти до буцегарні на пів року за такі висловлювання. За умови підтвердження його рішення Апеляційним судом, особисті дані двох чоловіків будуть опубліковані на сайті Вроцлавського районного суду.

Нагадаємо, що даний інцидент трапився, ще 23 лютого цього року. Ольга Г. поверталася до Вроцлава. Жінка придбала квиток з вказаним місцем у потязі. Однак залізниця надала інший вагон, відтак місця всім особам з квитками не вистачило. Кондуктор намагався владнати проблему. Він знайшов жінку, яка не придбала квитка з вказаним місцем і попросив її встати. Проте пані сказала, що вагітна. В результаті хтось із пасажирів поступився їй своїм місцем і обидві жінки сіли, українка і вагітна громадянка Польщі. Однак після цього між пасажирами розпочався конфлікт на «національній» почві.

За інцидентом спостерігав Адріан К., чоловік почав коментувати, що вагітна жінка потребує кращого сидіння, ніж українка. А коли той почув від провідника, що це залежить від квитка, він почав вульгарно ображати громадянку України, називаючи її «українською кур…ою та шматою». Потім Адріан почав викрикувати, що полячка буде сидіти, а українка — стояти. Кондуктор перевірив його квиток і сказав сісти на своє місце.

Андріан зник, проте згодом повернувся зі своїм другом — Мацеєм П. Він показав йому Ольгу з коментарем, що «ця українська к…а досі сидить». Після чого почалися нові образи та погрози. Чоловік сказав, що вб’є Ольгу, як тільки вони доїдуть до Вроцлава. Мацей П. також вульгарно образив українку, сказавши, щоб та збиралася назад в Україну.

Налякана українка зателефонувала до поліції і написала заяву на кривдників. Обвинувачувальний акт у цій справі було направлено до Вроцлава, а вирок був винесений у вересні. Обидва обвинувачені визнали свою провину, хоча наголошували, що Ольга почала ображати матір одного з них. Суд не повірив цим поясненням. Адріана та Мацея звинуватили в образі Ольги Г. «через її національність», а Адріана додатково звинуватили у погрозах.

Зазначається, якщо вирок набере законної сили, Адріан загремить за решітку на пів року. Мацей повинен буде сплатити штраф у розмірі 2000 злотих. Також обоє повинні заплатити жертві моральну компенсацію — загалом 6000 злотих. Суд також наказав оприлюднити рішення разом із іменами та прізвищами обох чоловіків.

Судове рішення наразі не є остаточним. Тепер справу розглядатиме Апеляційний суд.

Джерело.

Close