facebook

В Україні відновили видачу «пакета малюка»

Кабмін прийняв постанову про забезпечення дитини при народженні одноразової натуральної допомоги «пакет малюка».

Раніше видачу бебі-боксу призупинили у зв’язку з рішенням Антимонопольного комітету.
Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду 25 листопада.

Тепер, «пакет малюка» видається в пологовому будинку на кожну дитину; а в разі відсутності – в управлінні соціального захисту населення за місцем проживання або перебування одержувача.
Також документом надається можливість як виняток, виплачувати грошову компенсацію «пакету малюка» на дітей, які народилися в період з 24.10.2020 по 01.07.2021, в разі неотримання протягом 30 днів з дня народження дитини одноразової натуральної допомоги «пакет малюка» з незалежних від одержувача причин.
Антимонопольний комітет України 30 червня ухвалила рішення скасувати процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакет малюка».

Тим часом Верховна рада 30 вересня прийняла зміни до закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакет малюка», якими відновлюється надання батькам одноразової натуральної допомоги.
Законом про держбюджет на 2020 рік передбачені видатки в розмірі 1 239 631,9 тис. Грн на одноразову натуральну допомогу «пакет малюка» для 331 тис. Сімей. Станом на залишок коштів становить 739 631,9 тис. Гривень. Реалізація акта в жовтні – грудні 2020 року потребуватиме 316 965,00 тис. Гривень.

Джерело.

Close