facebook

В Німеччині провели масштабну облаву у справі нелегального працевлаштування українців

В середу, 25 листопада федеральна поліція Німеччини разом зі співробітниками митної служби здійснила масову облаву по всій країні. Спецоперація була здійснена у справі нелегального працевлаштування у сфері догляду в домогосподарствах.

Повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DW.

В даній спецоперації приймали участь близько 1000 вартових закону, провели обшуки у 130 житлових і комерційних приміщеннях у 13 федеральних землях. Параленьно з обшуками на території Німеччини, прокуратура Польщі провела слідчі дії щодо трьох головних підозрюваних в рамках правової допомоги.

Підставою для проведення вищезгаданих слідчих дій, було розслідування справи проти трьох громадян Польщі і пов’язаної з ними 71 особи на території Німеччини. Щодо підозрюваних триває слідство, їх підозрюють у нелегальному перевезенні іноземців у комерційних цілях, незаконному працевлаштуванні іноземців, та незаконному позбавленні і розкраданні заробітної плати.

У фонди соціального страхування, через дії підозрюваних недораховано близько 14 мільйонів євро – за оцінками Головного митного управління Дрездена.

Правоохоронці проводячи слідчі дії, вилучили: носії даних, документи, вогнепальна зброя, боєприпаси, близько 60 тисяч євро готівкою і близько одного кілограма золота вартістю в кілька десятків тисяч євро.

Поліціянти почали розслідування справи близько трьох років тому, коли увагу правоохоронних органів викликали громадяни України, які під час свого перебування у Німеччині нібито з туристичною метою насправді, не маючи на те дозволу, працювали на замовлення компаній, до яких мали стосунок підозрювані. У поліції також зазначають, що окрім відсутності необхідних дозвільних документів, наймані працівники з України не мали необхідної кваліфікації, щоб надавати послуги з догляду.

Взагальному поліція розслідує приблизно 1400 випадків нелегального перебування та працевлаштування в Німеччині, переважно щодо жінок з України. Зазвичай, вони були завербовані польськими фірмами в Україні, після чого їхні послуги пропонувалися вже німецьким замовникам за низькою ціною.

Джерело.

Close