facebook

Під Дніпром чоловік позбувся ніг через павука – терміново потрібна допомога

Під Дніпром у Нікополі стався нещасний випадок. Там через укус павука чоловік залишився без ніг. Колеги потерпілого просять допомоги для його сім’ї, яка опинилася в дуже складному становищі.

 

Про це стало відомо з повідомлення в групі “Нікополь феросплавний” у Фейсбуці.

Повідомляється, що нещасний випадок стався з 54-річним електромонтером, учасником бойових дій в Афганістані, ветераном Прикордонних військ Станіславом Бойком. Чоловік обрізав виноград у себе на дачі, де його вкусив невідомий павук.

Від укусу пішли серйозні ускладнення на обидві ноги. Станіславу довелося ампутувати ноги.

З Нікополя його доставили в Дніпро в лікарню імені Мечникова.

Сім’я чоловіка зараз дуже потребує морального і матеріального сприяння. Адже потерпілого чекає довге лікування і реабілітація.

Щоб підтримати Станіслава Бойка досить перевести посильну для вашого гаманця суму на карту банку Кредит 4211 1329 0859 9507 (на ім’я Станіслава Петровича Бойка).

Контактний телефон Василя Васильовича дашка (050) 984-61-31.
Нікопольський біолог Сергій Тороп прокоментував газеті “Електрометалург” ситуацію з павуком.
На півдні України у зв’язку з глобальним потеплінням помічений жовтосумісний колючий павук (лат. Cheiracanthium punctorium), що відноситься до сімейства Eutichuridae. Він вважається самим отруйним з представників роду Хеіракантіум, що мешкають в Європі.

 

Його укус не смертельний, але здатний викликати сильну алергічну реакцію. У постраждалих спостерігається гострий пекучий біль, набряк укушеного місця, блювота, запаморочення, озноб, підвищення температури і артеріального тиску.
Павуки можуть досягати довжини 15 мм. полюють часто вночі, ховаються в листі трав’янистих рослин, згорнутих в трубочку, там їх важко виявити”— – розповів Сергій Тороп.

Джерело.

Close