facebook

Тищенко запропонував заборонити в Україні роботу громадського транспорту на вихідні дні

Народний депутат від “Слуги народу” Микола Тищенко запропонував заборонити роботу громадського транспорту у вихідні дні, так як саме громадський транспорт, на його думку, є основним рознощиком інфекції.

З такою пропозицією нардеп звернувся до прем’єр-міністра Денису Шмигаль в Facebook.

“Звертаюся до прем’єр-міністра України Денису Шмигаль. Черговий коронавірусний антирекорд в Україні – 15 331 новий випадок зараження за добу – свідчить про неефективність прийнятих урядом заходів. Якщо ми хочемо поліпшити ситуацію, то на” карантин вихідного дня “необхідно закривати не тільки розважальну сферу і сферу послуг. Головне на вихідні дні обмежити роботу громадського транспорту “, – написав Тищенко.

На його думку, саме в громадському транспорті пасажири найбільше контактують між собою, при цьому, не дотримуються соціальну дистанцію.

“Оскільки це не робочі дні, то і гострої необхідності у більшості українців їхати кудись немає. Не обов’язково їхати через все місто. Можна обмежитися прогулянками поблизу будинку. А для тих українців, які змушені працювати у вихідні дні, зобов’язати їх роботодавців організувати підвезення співробітників до роботи “, – запропонував народний депутат.

Николай Тищенко
11 год
Обращаюсь к Премьер-министру Украины Денис Шмигаль
Очередной коронавирусный антирекорд в Украине – 15 331 новых случаев заражения за сутки, свидетельствует об неэффективности принимаемых правительством мер.
Если мы хотим улучшить ситуацию, то на «карантин выходного дня» необходимо закрывать не только развлекательную сферу и сферу услуг. Главное на выходные дни ограничить работу общественного транспорта. Ведь именно он является основным разносчиком инфекции. Не соблюдается социальная дистанция, люди контактируют между собой.
Поскольку это не рабочие дни, то и острой необходимости у большинства украинцев ехать куда-то нет. Не обязательно ехать через весь город. Можно ограничиться прогулками вблизи дома. А для тех украинцев, которые вынуждены работать в выходные дни, обязать их работодателей организовать подвозку сотрудников к работе.
Это вынужденные и временные ограничения. Но иначе распространение COVID-19 не остановить. Во всем мире действуют ограничения. И Украина – не исключение. Соблюдая правила, мы помогаем нашим врачам, которые борются за жизни украинцев. Берегите себя и окружающих. Будьте здоровы!

Close