facebook

Ще одна туристка постраждала від акули в Єгипті: що відомо про інцидент

На днях на єгипетському курорті акула напала на туристку, коли та займалася дайвінгом. Випадок стався на наймолодшому курорті країни – в Марса Аламі. Жінку вдалося відбити у хижака: інструктор з дайвінгу встиг відтягнути її подалі від небезпеки, про це інформує РБК-Україна.

Це вже другий подібний випадок за останній час на курортах Єгипту, коли на туристів нападають акули. Єгипетська влада почала розслідування, чому пірнання на курортах стає небезпечним, і які хижаки запливають в ці зони.

Недалеко від Марса Аламу в районі рифу “Дві тисячі каменів” на 42-річну туристку з Німеччини під час занять дайвінгом напала океанічна білопера акула. Жінку відбив її інструктор з дайвінгу, поки інші дайвери з групи піднімалися на човен.

Відео інциденту опублікувало місцеве видання Mars Times. Після того, як туристку відтягли від хижака, її доставили в місцеву лікарню і наклали шви на плече.

За словами губернатора Червоного моря Амра Ханафі, туристка – у лікарні, і знаходиться в “стабільному стані”.

За даними Masr Times, дайвінг в цьому районі був заборонений на три дні губернатором Ханафі. Також був створений комітет для розслідування можливих змін у поведінці акул в цьому районі.

Марса Алам вважається одним з найбільш привабливих для дайверів курортів завдяки недоторканому підводному світу. Це місце залишалося доступним для пірнання в той час, коли дайвінг без ліцензії був заборонений біля курорту Шарм-ель-Шейх.

Після нападу акули на українських туристів 25 жовтня в Шарм-ель-Шейху голова Агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Мохамед Салем повідомляв, що акули, які природним чином мешкають в Червоному морі, є морськими хижаками та наносять серйозні травми при нападі.

“В Єгипті є один із 30 найбільш відомих у світі видів акул, які нападають на людей”, – зазначив чиновник.

Повідомляється, що німецька туристка пірнала біля рифу, де зазвичай відзначають присутність цих хижаків.

Джерело.

Close