facebook

Жорсткий локдаун у січні: у МОЗ назвали всі заборони

З 8 по 25 січня в Україні буде запроваджено посилений карантин.

У Міністерстві охорони здоров’я опублікували повну інформацію про карантинниі обмеження, які запроваджуються в січні 2021 року.

Як повідомляє прес-служба МОЗ у Facebook, в Україні новорічні свята можуть спровокувати певний спалах захворювання COVID-19.

У повідомленні нагадується, що на період з 00:00 годин 8 січня по 00:00 годин 25 січня буде запроваджено посилений карантин.

Нові заходи передбачають наступні обмеження роботи:

закладів громадського харчування (крім адресної доставки замовлень і замовлень на винос);
розважальних закладів;
закладів торгівлі непродовольчими товарами;
закладів культури та проведення культурних масових заходів;
спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
проведення масових заходів, крім організації гірськолижного дозвілля (без роботи закладів громадського харчування та продажу алкогольних напоїв);
непродовольчих ринків;
відвідування навчальних закладів, крім дитсадків.

Як уточнив глава МОЗ Максим Степанов, незважаючи на те, що вдалося збити хвилю ураганного поширення коронавірусної хвороби, кількість нових випадків інфікування поки залишається досить великою.

Водночас міністр також підкреслив, що посилений карантин не передбачає обмеження роботи громадського транспорту – як міського, так і міжміського сполучення.

Буде дозволено:

організація “новорічних ялинок” без концертів;
проведення офіційних спортивних заходів без глядачів;
робота підприємств торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами;
працюватимуть АЗС, фінансові установи, оператори поштового зв’язку, а також заклади медичної практики, ветеринарної практики, установи з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;
перукарським і салонам краси буде дозволено працювати виключно за попереднім записом.

Джерело.

Close