facebook

Під Тернополем маленька дитина померла через зерно кукурудзи, розгорівся скандал: відео

У Тернопільській області розгорівся гучний скандал навколо смерті однорічної дівчинки через зерно кукурудзи – рідні звинувачують медиків, але ті кажуть, що робили все необхідне.

Про це повідомляє ТСН.

Мама маленької Евеліни після смерті дочки на заспокійливих, розповідати про трагедію вона не може, тому з журналістами поспілкувалася її сестра Оксана Платко.

За словами жінки, дитині раптово стало погано, дівчинку відразу ж відвезли в лікарню, але першу допомогу їй надавали травматолог і гінеколог, оскільки педіатра не було. Коли з’явився педіатр, він оглянув дитину і сказав, що в горлі у дівчинки ніяких предметів немає, хоча вона вже задихалася.

Після цього вони поїхали в іншу лікарню, але звідти їх направили до Тернополя. Відвезти в обласну лікарню могла тільки “швидка” Тернопільській області, тому з дитиною знову повернулися в першу лікарню. На той час стан дівчинки погіршився.

У свою чергу, районний педіатр стверджує, що медики пропонували рідним дитини “швидку”, яка повинна була доставити дитину до Тернополя, але вони кудись поділися разом з дівчинкою.

“Через годину мати вдруге звертається до нас у лікарню з дитиною в абсолютно важкому стані. Знову ми її помістили в реанімаційне відділення, підключили апарат штучної вентиляції легенів, але, на жаль, всі наші заходи ні до чого не привели”, – розповів районний педіатр Богдан Помарянець.

Розтин показав, що дівчинка загинула через зерно кукурудзи – воно застрягло і перекрило дихальні шляхи.

Правоохоронці почали одразу два кримінальні провадження. За фактом смерті дитини і щодо лікарів. У даний час з’ясовується, чи кваліфіковану допомогу надали медики закладу.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше в Києві прямо на прийомі у лікаря помер дворічний хлопчик, батьки якого в страшній трагедії звинувачують медиків.

Джерело.

Close