facebook

У Польщі поліцейські побили українця, підозрюють сина високопоставленого офіцера

Двоє поліцейських шарпали та били 27-річного українця в Новому Чарнові. Обох патрульних вже відсторонили від від виконання обов’язків. Інцидент стався ще на початку січня, проте лише зараз набрала обертів, передає inPoland.

На записі з камер відеоспостереження видно, як 27-річний хлопець сидить на лавці перед магазином у Новому Чарнові поблизу Грифіно. Коли чоловік помітив, як двоє поліцейських вийшли з поліцейської машини, то вирішив піти геть. Але зробити цього йому не вдалося.

Пізніше українець прокоментував цю ситуацію місцевому виданню.

“Я визнаю, що був у стані алкогольного сп’яніння, але я нічого поганого не робив – просто сидів на лавці, а потім пішов додому”, – розповідає хлопець.

Але один з поліцейських вирішив змусити 27-річного чоловіка сісти на лавку, після чого почав штовхати його та бити.

Слідство проводила прокуратура в м. Щецин, яка визнала у спеціальній заяві, що:

“Співробітники зловживали фізичною силою під час затримання мужчини – на це вказують зібрані в цій справі докази та проведений аналіз”.

Лише кілька днів тому стало відомо, що один з поліцейських вже почув звинувачення у заподіянні тілесних ушкоджень, зловживанні владою та неправдивих заявах. Троє інших правоохоронців хотіли підтримати свого колегу, тому вони почули звинувачення у перевищенні своїх повноважень та підтвердженні неправди.

До слова, серед підозрюваних – син високопоставленого офіцера щецинської поліції. Чергове судове засідання заплановане наступного тижня.

Джерело.

Close