facebook

“Найтихіший Новий рік”: як країни світу зустрічатимуть 2021

Рівно рік тому напередодні Нового року Всесвітня організація охорони здоров’я вперше згадала невідомий китайський вірус COVID-19. Протягом року він вбив понад 1,79 мільйонів людей, а більшість країн світу проводжатиме “рік коронавірусу” в умовах жорстких карантинних обмежень.

Британська влада поради людям відкласти вечірки на 2021 рік, оскільки “COVID любить натовп”, інформує Суспільне.

“Ми знаємо, що це кінець року, це час, коли люди традиційно хочуть святкувати. Але надзвичайно важливо, щоб цього року всі продовжували слідувати вказівкам, залишаючись вдома і не змішуючи”, – наголосив під час пресконференції голова Національної служби здоров’я Великої Британії Стефан Повіс, передає The Guardian.

Франція у свою чергу виводить на вулиці 100 тисяч поліцейських, які мають закривати вечірки, які традиційно збиратимуться вночі 31 грудня. Правоохоронці мають зосередитися у центрах міст та “чутливих” кварталах.

Тим часом у Німеччині запроваджено частковий локдаун, а людям заборонено збиратися на вечірку групами більше чотирьох осіб. У своєму новорічному зверненні канцлерка Ангела Меркель назвала цей рік найважчим за 15 років її роботи, однак наголосила, що вакцини несуть надію у 2021 році.

“Я можу лише уявити, наскільки гірким він (2020 рік – ред) має бути для тих, хто оплакує близьких людей, втрачених через коронавірус, або яким доводиться боротися з наслідками хвороби, коли деякі безнадійні особи оскаржують і заперечують вірус. Теорії змови не тільки неправдиві та небезпечні, вони також цинічні та жорстокі”, – наголосила вона.

А міністр охорони здоров’я країни Йенс Шпан зазначив, що очікує “найтихіший Новий рік” на його пам’яті.

У Нью-Йорку кришталеве куля впаде опівночі на Тайм Сквер, однак сама площа буде закрита для громадськості, щоб уникнути скупчення народу. Усі охочі зможуть побачити традиційне дійство по телевізору або в онлайн-трансляції.

Після того, як Тайвані було зафіксовано випадок захворювання на новий, більш заразний, штам коронавірусу, влада країни також закликала людей дивитися новорічні дійства онлайн або по телевізору. Попри те, що завдяки ефективній політиці стримування хвороби у країні захворіли тільки 800 людей, 7 з яких померли, найбільші міста скасували публічні заходи, зокрема запуск феєрверків.

У найбільшому австралійському місті Сіднеї, де щодня збільшується кількість хворих на коронавірус, людей попросили залишатися вдома і не йти дивитися на запуск відомого феєрверку опівночі біля порту. Обмеження також введені в південному штаті Вікторія.

Але в Новій Зеландії, якій вдалося побороти коронавірус після жорсткого семитижневого локдауну, Новий рік зустрічатимуть, як завжди.

Джерело.

Close