facebook

Терпіння українців лопнуло: доведені до відчаю люди перекрили трасу, подробиці бунту

Протестуючі вимагають зниження тарифів на транспортування газу.


У понеділок, 4 січня в Полтавській області доведені до відчаю люди перекрили трасу міжнародного значення. Про це інформує ТСН.

Вранці, 4 січня поблизу села Засулля, що в Полтавській області, мітингувальники перекрили рух на трасі Київ-Харків. Ті, що прийшли на акцію протесту люди ходять по пішохідному переходу, не пропускаючи автомобілі.

Причиною протесту стало те, що раніше місцеві жителі отримали рахунки за послуги з доставки природного газу за січень 2021 року. У рахунках були вказані суми з обліків подвійного підвищення тарифів на транспортування газу. Терпіння людей остаточно лопнуло, коли вони виявили в платіжках зайві суми.

Відзначається, що споживачам, опалюють житло газом, “накинули” зверху по 299 кубометрів. Таким чином враховуючи новий тариф (2,94 гривні за кубометр), жителям села доведеться віддавати з гаманця додатково 879 гривень щороку. З огляду на, що по суті люди віддають гроші ні за що, сума не маленька.
Учасники акції не мають наміру здаватися і готові стояти до самого вечора, щоб їх почули і знизили тарифи на розподіл блакитного палива. Повідомляється, що пробка в результаті мітингу простяглася на кілометр, причому в обидві сторони.
Варто зазначити, що протести в Україні не рідкість. У грудні 2020 року сотні приватних підприємців з усієї України вийшли на Майдан, щоб висловити своє невдоволення уряду країни.
Протестуючі виступили з вимогою дозволити працювати під час січневого локдауна. Крім того учасники руху, яке назвали “SaveФОП”, закликали створити спеціальну комісію, щоб уряд заздалегідь радилося в питаннях, які стосуються українських підприємців.

Джерело.

Close