facebook

В Україні з’являться нові категорії транспортних засобів

Кабінет Міністрів прийняв рішення оновити Класифікацію і Єдині вимоги до конструкції та технічного стану колісних транспортних засобів.

 

Зміни передбачають створення нових категорій колісних транспортних засобів (L1е – L7е (мототехніка) і поділ на класи категорії М2 та М3 (легкові автомобілі та автобуси), говориться в повідомленні на офіційному сайті уряду.

“Сьогодні в ЄС з’явилася значна кількість транспортних засобів, що відносяться до категорій і підкатегорій, і які відсутні у вітчизняному законодавстві, в зв’язку з чим не можуть імпортуватися в Україну і використовуватися на дорогах загального користування. Особливо це стосується категорії L, серед яких значна кількість мають електричний двигун і підвищену мобільність, що особливо важливо для великих міст”, – заявив глава Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Прийняте урядом рішення відповідає останній версії Женевської угоди і законам Євросоюзу і приводить українське законодавство до реалій сьогоднішнього дня і європейським стандартам.

Джерело.

Close