facebook

Суд звільнив ще одного терориста – свідка у справі МН17

Колишнього терориста “ДНР” Олександра Неведрова, який охороняв уламки збитого на Донбасі Boeing 777 рейсу МН17, звільнили від тюремного ув’язнення й засудили до 5 років умовно.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на матеріали суду.

Відомо, що чоловіка затримали в лютому в Торецькому. Йому було пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 260 (участь в непередбачених законом збройних формуваннях) КК. У судовому процесі Неведров повністю визнав свою вину.

Неведров – уродженець Єнакієвого, у нього було 5 судимостей, починаючи з 2002 року: за злодійство, розбій, грабіж і зґвалтування.

У 2014 році він приєднався до окупантів і здійснював охорону блокпостів “ДНР”. У складі озброєного підрозділу він охороняв уламки збитого пасажирського авіалайнера Malaysia Airlines.

Із березня 2018 року йому присвоєна інвалідність 3 групи по зору. Суд взяв до уваги визнання терористом провини, його інвалідність і позитивні характеристики з місця роботи.

З огляду на те, що Неведров був на випробувальному терміні, суд підсумував покарання і засудив його до 5 років позбавлення волі, а потім звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном 3 роки.

Засуджений змушений періодично повідомляти орган пробації про своє місце перебування.

Close