facebook

США ввели санкції проти Дубінського і “команди” Деркача: їх пов’язали з РФ. Список

США ввели санкції проти громадян України, серед яких нардеп Олександр Дубінський, колишній військовий прокурор Костянтин Кулик і екснардеп Олександр Онищенко, а також низки інформаційних ресурсів через втручання у їхні вибори.

США ввели санкції проти 7 українців

Про це повідомляють на сайті американського міністерства фінансів. Усього під дію обмежувальних заходів потрапили семеро людей і чотири сайти.

Олександр Дубінський.

У відомстві пояснили, що українські громадяни і організації стали частиною “пов’язаної з Росією мережі впливу, яка має стосунок до Андрія Деркача”. Нагадаємо, що мінфін США у вересні 2020 року ввів персональні санкції проти позафракційного нардепа Деркача і трьох росіян за втручання в американські вибори у 2020 році.

Андрій Деркач.

Так, санкції ввели проти:

Олександра Дубінського (народний депутат від “Слуги народу”),

Дмитра Ковальчука (помічник Деркача),

Костянтина Кулика (колишній військовий прокурор сил АТО),

Олександра Онищенка (колишній нардеп, фігурант кримінальних розслідувань в Україні),

Антона Симоненка (помічник Деркача),

Андрія Теліженка (колишній співробітник посольства України в США),

Петра Журавля (називає себе політологом).

Список українців, проти яких запровадили санкції.

Список українців, проти яких запровадили санкції.

Також санкції поширюються на сайти:

“Ера-Медіа”,

інформагентство Only News,

NabuLeaks,

“Скептик”/”Бегемот Медіа”.

Список сайтів, проти яких запровадили санкції.

У пресрелізі мінфіну пояснюють, що з 2019 року Деркач і його соратники використовували засоби масової інформації США, платформи соціальних мереж у США і впливових американців для поширення оманливих і необґрунтованих звинувачень у тому, що нинішні і колишні офіційні особи США причетні до корупції.

Також ідеться, що Деркач знову є російським агентом, а всі інші – частиною його пов’язаної з Росією мережі впливу.

Костянтин Кулик.

“Російська кампанія з дезінформації, спрямована проти американських громадян, це загроза нашій демократії. США продовжать агресивно захищати цілісність наших виборчих систем та виборчого процесу”, – зазначив глава мінфіну Стівен Мнучин.

Санкції передбачають блокування всіх активів указаних осіб і заборону для американців на проведення будь-яких операцій із ними. Також буде заблоковано роботу будь-яких організацій, які на 50% і більше належать одному або декільком фігурантам списку.

Зі свого боку Дубінський заявив, що він ніколи не втручався у вибори в інших країнах. Також нардеп уточнив, що “ніколи не буде маріонеткою для країни-агресора або для євроатлантичних партнерів” і має намір дати “юридичну” відповідь на санкції.

Джерело.

Close