facebook

Шмигаль пообіцяв українцям мільйони доз вакцини від коронавірусу

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про підписання державою контрактів на постачання мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Шмигаль пообіцяв українцям мільйони доз вакцини від коронавірусу

Так він відповів на закиди про провал українського уряду в питаннях закупівлі препаратів, коли, наприклад, навіть Албанія з меншим населенням, ніж у Києві, вже почала кампанію з імунізації. Про це він сказав в ефірі “Сніданку з 1+1”.

Насамперед глава Кабміну зазначив, що Україна є учасником глобальної ініціативи COVAX, за якою отримає понад 8 млн доз вакцин проти COVID-19.

За словами прем’єра, вже підписано заявку на швидке постачання першої партії ефективних і коректно зареєстрованих препаратів, що “очікують не пізніше лютого”.

“Україна фактично сьогодні вже підписала контракти на дуже велику партію – це мільйони доз вакцини, якої буде достатньо, щоб провакцинувати всіх охочих цього року”, – запевнив Шмигаль у відповідь на коментар журналіста про неефективну роботу уряду.

Водночас він нагадав, що держава провела перемовини зі всіма виробниками вакцин, які пройшли щонайменше дві стадії клінічних випробувань і перебувають на третій. Йдеться і про китайський препарат виробництва Sinovac Biotech..

“Якщо будь-яка з них не відповідатиме міжнародним правилам реєстрації, їх в Україні не буде”, – підсумував Шмигаль.

Джерело.

Close