facebook

Верховна Рада проголосувала за використання вакцин, які не пройшли всі стадії випробувань

Смертельні випадки, зареєстровані у кількох країнах після вакцинації від коронавірусу, насторожили сотні тисяч людей у всьому світі.

Та, схоже, тільки не українських політиків – сьогодні у Верховній Раді був проголосований законопроект №4613, що дозволяє використовувати на території Україні вакцини, що не пройшли третю стадію випробувань – у так званому “режимі екстреного використання”.

Мова йде про “Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби” щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання”, – передає Znaj.ua.

“Лікарський засіб, що подається на державну реєстрацію під зобов’язання, може відпускатися закладами охорони здоров’я тільки за рецептом та, у певних випадках, застосовуватися тільки під суворим медичним наглядом, зокрема у лікарні, а у випадку відпуску радіофармацевтичних препаратів – кваліфікованим спеціалістом”, – йдеться в положеннях документу.

“За” прийняття Проекту Закону проголосувало 312 народних депутатів.

Аби обговорити можливі “мінуси” та деталі змін, які потрібно внести до положень потенційних змін в Законі, керівники фракцій та депутатських груп разом із Головою Парламенту відлучалися на нетривалу бесіду.

Вони домовилися доопрацювати його і 29 січня прийняти в цілому.

“Сьогодні я дам доручення Комітету розглянути та внести необхідні правки до законопроекту і завтра його проголосуємо. Але я, як завжди, чекаю листа від депутатських фракцій та груп”, – зазначив Голова ВРУ Дмитро Разумков.

Які саме будуть внесені правки до законопроекту до моменту розгляду у другому читанні, поки невідомо.

Джерело.

Close